W całości wykonany z metalu, mocny i trwały, jest miniaturą cukierniczej maszyny zawodowej i mistrzem świata w ubijaniu. Jest pożądany jako świetne urządzenie nie tylko do wyrabiania wszelkich ciast z drożdżowym na czele, lecz także do tarcia, mielen...
OPIS PRODUKTUOpływowy kształt miksera cechuje elegancja, łatwość utrzymania w czystości, niezwykle prosta obsługa.
Bezpośredni napęd jest niezawodny oraz wytrzymały, dodatkowo zapewnia cichą pracę i oszczędność energii.
Uniwersalne gniazdo do montażu przystawek daje nam wiele możliwości i wszechstronność zastosowań miksera dzięki szerokiemu wyborowi opcjonalnych przystawek.
Unikalny ruch planetarny umożliwia szybkie i dokładne mieszanie z napowietrzeniem mas.
Mikser KitchenAid powstał na początku ubiegłego wieku w Ameryce, z myślą o zastosowaniu w kuchni domowej. Od tego czasu był stale unowocześniany i ubierany w nowe kolory, dlatego pozostaje do dziś obiektem westchnień entuzjastów domowego gotowania i pięknej aranżacji wnętrz. Mistrzowska stylizacja artysty - konstruktora sprawiła, że znalazł się w Muzeum Sztuki Użytkowej w Nowym Jorku.
W całości wykonany z metalu, mocny i trwały, jest miniaturą cukierniczej maszyny zawodowej i mistrzem świata w ubijaniu. Jest pożądany jako świetne urządzenie nie tylko do wyrabiania wszelkich ciast z drożdżowym na czele, lecz także do tarcia, mielenia, przecierania i wałkowania oraz innych żmudnych czynności, zwykle dotąd wykonywanych ręcznie.
Miksery KitchenAid należą do tego samej grupy mikserów planetarnych, jakie są używane w produkcji piekarsko-cukierniczej. W tego typu mikserach narzędzie obraca się w dzieży ruchem złożonym: wokół własnej osi i jednocześnie w kierunku przeciwnym po jej obwodzie (jak Ziemia wokół Słońca).
Dzięki zastosowaniu wyjątkowego, 67- punktowego system planetarnego mieszania KitchenAid, mikser ubija i napowietrza efektywniej, szybciej i dokładnej niż miksery planetarne innych marek. Śledząc drogę punktu wyznaczonego na jego mieszadle zauważymy, że zbliża się on aż 67 razy do ścianek dzieży podczas jednego cyklu, w którym mieszadło zrobi jeden obrót. Można przyjąć, że tym sposobem narzędzie w każdej sekundzie penetruje całą objętość dzieży, praktycznie nie pozostawiając martwych przestrzeni.
Rózga służy np. do bicia śmietany, piany z białek, lodów, majonezu i osiąga w tym prawdziwe mistrzostwo świata. Świetnie udają się bezy i biszkopty.
Mieszadło służy np. do przygotowywania ciasta na pierogi, babki ucierane, pierniki, rozbije i napowietrzy biały ser na sernik. Można je użyć zarówno do przygotowania kremów budyniowych i maślanych, jak i do ziemniaczanego purée i wyrabiania mielonego mięsa na kotlety oraz masy pasztetowej.
Hak służy do wyrabiania wszystkich rodzajów ciast drożdżowych - od chałek, poprzez pizzę, do chleba żytniego. Równie dobrze sprawdza się w cieście makaronowym i na faworki.
Dzieża nierdzewna o pojemności 4,8 litra, z ergonomiczną rączką.
Dzieża nierdzewna o pojemności 3 litrów, bez rączki.
Osłona dzieży z podajnikiem produktów.
Rózga - narzędzie do ubijania i napowietrzania lekkich mas.
Mieszadło FLEX - narzędzie do mieszania cięższych mas o gęstej konsystencji ze zgarniaczem.
Hak - narzędzie do wyrabiania wszystkich rodzajów ciast drożdżowych.
Ostatnio odwiedzane pozycje
Autoryzowany system płatności 3D Secure gwarantujący optymalne bezpieczeństwo podczas zakupów online.
Masz prawo zmienić zdanie. Skorzystaj z naszej usługi szybkiego zwrotu pieniędzy w ciągu 14 dni.
Towar we własnym magazynie. Mamy 98% całego asortymentu w magazynie do natychmiastowej wysyłki.
Przy zakupie aparatów cyfrowych, obiektywów i innych wybranych produktów korzystasz z DARMOWEJ dostawy.